Uitverkoop: tot 75% korting wegens nieuwe collectie!
Download brochure

Dagelijks leven & thuis

Oost, West - thuis best: vakantie-ideeën

De zomervakantie staat voor de deur. Bij uitstek een moment dat veel gezinnen met kinderen eropuit trekken. Veel mensen zijn immers gebonden aan de schoolvakantie. Hartstikke leuk voor hen natuurlijk, maar misschien ook best een beetje ongezellig: het is rustiger op straat en in de winkels, en u ziet misschien uw kinderen en kleinkinderen een tijdje niet. Maar niet getreurd: het is ook een periode om - alleen of samen met andere thuisblijvers - wat leuke dingen te ondernemen. Een paar suggesties:

 

Begin een leesclub. Houdt u van lezen? U bent vast niet de enige. Steeds vaker vind je op straat kleine buurtbibliotheken waar u boeken kunt neerleggen of lenen. U kunt hier ook een briefje achterlaten en kijken of u met een andere fanatieke lezer een zomerboekenclubje kunt oprichten. Kies samen een boek en kom bij elkaar om over de boeken te praten en ideeën voor nieuwe boeken uit te wisselen. 

 

Maak een fotoboek 

Dit is de uitgelezen kans om al die foto’s die u door het jaar heen maakt, een keer te ordenen en er een boek van te maken. Naast dat u creatief bezig bent, is het ook leuk om weer eens terug te gaan naar de gebeurtenissen waar u die foto’s gemaakt hebt. Misschien juist ook leuk om de kinderen en kleinkinderen daarmee te verrassen als ze weer terug zijn.  

 

Ontdek uw omgeving 

Ga op ontdekkingsreis in uw eigen stad of dorp. Vaak zijn we een beetje blind voor schoonheid die dichtbij huis ligt. Je hoeft niet naar Verweggistan om blij te worden van een leuke gevel, een kat die ligt te doezelen op een vensterbank of een mooi vergezicht. Ga eens op pad zonder duidelijk doel en sla wegen in die u niet eerder hebt genomen. Laat u verrassen. Misschien is het wel een idee om uw telefoon mee te nemen en foto’s te maken van alle leuke dingen die u tegenkomt. 

 

Ga lekker op pad 

Schijnt het zonnetje en is de temperatuur aangenaam? Maak een mooie wandeling. Het is een geweldige manier om te ontspannen, te genieten van de frisse lucht en te profiteren van de voordelen van lichaamsbeweging. Wandelt u graag samen? Nodig dan iemand uit de buurt uit om mee te gaan. En wie weet komt u  op plekken die u nog niet kende. 

 

Lekker kokkerellen 

Bent u uw eigen menu een beetje zat? Dit is de tijd om nieuwe recepten uit te proberen en uw culinaire vaardigheden te verbeteren. Kies gerechten uit verschillende keukens en geniet van het experimenteren in de keuken. Misschien kunt u met uw nieuwe gerecht een buur blij maken? Samen eten is tenslotte gezelliger dan alleen. 

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan