Uitverkoop: tot 75% korting wegens nieuwe collectie!
Download brochure

Comfort

Wat is het verschil tussen een relaxfauteuil, een sta-op stoel en een massagestoel?

Als u op zoek bent naar een comfortabele fauteuil, komt u al snel allerlei termen tegen zoals relaxfauteuil, sta-op stoel en massagestoel. Maar wat is nu precies het verschil? En welk type fauteuil past het beste bij uw persoonlijke situatie en wensen? In deze blogpost leggen we de verschillen uit, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor optimaal zitcomfort. 

Relaxfauteuil - Voor heerlijk ontspannen 

Een ​relaxfauteuil ​is speciaal ontworpen om u volledig te laten ontspannen. Deze fauteuils hebben een verstelbare rugleuning en voetensteun, ​voor​ de perfecte positie ​om te relaxen. Sommige modellen hebben zelfs een 'Heart Balance' stand, waarbij uw benen hoger ​komen te ​liggen dan uw hart. Dit verlicht de druk op uw rug en bevordert de bloedsomloop. 

Relaxfauteuils zijn er in verschillende uitvoeringen, van handmatig verstelbaar tot volledig elektrisch. Ook qua stijl en materiaal is er veel keuze, zodat de fauteuil perfect aansluit bij uw​ wensen en​ interieur. Een relaxfauteuil is ideaal als u regelmatig even wilt ontspannen of een dutje wilt doen, maar geen specifieke lichamelijke klachten heeft. 

Sta-op stoel - Makkelijk en veilig opstaan 

Heeft u moeite met opstaan uit uw stoel ​door een blessure of verminderde kracht in uw benen​? Dan ​is​ ​de sta-op-stoel ​een uitkomst. Deze fauteuil heeft een ingebouwde motor die de zitting ​zo ver ​omhoog brengt, dat u makkelijker kunt gaan staan. ​U voelt slechts een minimale belasting op uw spieren en gewrichten. 

Sta-op stoelen zijn ​voorzien van ​één of meerdere motoren, zodat u de rugleuning en voetensteun onafhankelijk van elkaar kunt verstellen. Zo kunt u de perfecte zit- en sta-op houding vinden. Kies voor een model met tiptoetsen in de armleuning voor extra gebruiksgemak. Sta-op stoelen zijn een uitkomst als u ​wat fysieke ongemakken ondervindt maar wel ​uw zelfstandigheid wilt behouden. 

Massagestoel - Ultieme ontspanning en pijnverlichting 

Wilt u nóg een stapje verder gaan qua ontspanning en heeft u regelmatig last van spier- of rugpijn? Dan is een​ massagestoel​ wellicht iets voor u. Deze fauteuils hebben ​een ​ingebouwde massagefunctie die uw spieren ​helpt​ losmaken. Sommige modellen kunnen zelfs specifieke lichaamszones masseren en hebben verwarmingselementen voor extra comfort. 

Een massagestoel is een flinke investering, maar is ​echt een uitkomst ​bij rugpijn. Let er wel op dat u kiest voor een model dat aansluit bij uw specifieke klachten en voorkeuren en laat u vooraf adviseren door uw medisch​e​ professional. Meubelzorg biedt tevens de mogelijkheid om stoelen vooraf thuis te testen.  

Persoonlijk advies op maat bij Meubelzorg 

De keuze voor de perfecte fauteuil is erg persoonlijk​ en afhankelijk​ van uw gezondheid, mobiliteit, woonsituatie en persoonlijke voorkeuren. Komt u er zelf niet uit? Bij Meubelzorg staan onze ervaren adviseurs voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Wij bieden een ruim assortiment​ met​ meubels met premium kwaliteit​,​ geproduceerd in Duitsland. Onze fauteuils zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten, materialen en kleuren. Ook leveren wij maatwerk, zodat uw fauteuil perfect aansluit bij uw lichaam en interieur. 

Kom gerust eens langs in onze showroom om de fauteuils zelf uit te proberen en te ervaren wat optimaal zitcomfort voor u betekent, of vraag een advies aan huis aan. Onze adviseurs nemen alle tijd voor u en geven een persoonlijk advies op maat. Zo weet u zeker dat u een fauteuil koopt waar u jaren plezier van zult hebben. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder! 

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan