Uitverkoop: tot 75% korting wegens nieuwe collectie!
Download brochure

Gezondheid & mobiliteit

Zorgeloos met pensioen

Op het moment dat u met pensioen gaat, heeft u per jaar ineens tussen de 1.500 en 3.000 uur extra vrije tijd beschikbaar. Wat gaat u straks doen met al die vrije tijd? En hoe kunt u zich optimaal voorbereiden? Behalve voorpret kan het vooruitzicht van heel veel vrije tijd ook stress opleveren. Daarom een paar tips. 

Wil je stoppen?  

Om te beginnen is het handig om erover na te denken of u überhaupt wílt stoppen? Misschien vindt u het wel fijn om nog even door te werken, maar dan op een lager pitje? Is het een idee om de laatste jaren in deeltijd te werken? Of de vakantiedagen van de laatste maanden gespreid op te nemen?  

Koester de mensen om je heen 

Maak alvast tijd om uw sociale contacten nieuw leven in te blazen. Heeft u genoeg mensen om u heen om af en toe iets leuks te doen? Als u veel met collega’s optrekt tijdens en na werktijd, kan pensioen betekenen dat u ineens veel minder mensen ziet. Investeer dus tijd in het onderhouden van sociale contacten en begin daar voor het pensioen al mee! Bouw als het kan ook een kring van nieuwe kennissen en vrienden op.  

Stop in de lente 

Als u nu al duidelijk weet dat u echt klaar bent met werken, leg dan ruimschoots op tijd de datum vast wanneer u echt wilt stoppen. Kies hiervoor - als het even kan - de lente. Dat is namelijk verreweg de leukste tijd van het jaar om allerlei activiteiten te plannen, dingen te beleven en klusjes in en om het huis te doen. Het voorjaar is ook het ideale seizoen om uw lichaam op te laden voor een nieuwe fase in uw leven.  

Zoek een hobby 

Met al die tijd die u straks overhoudt, is het misschien moeilijk kiezen wat u wilt gaan doen. Wat wilt u al jaren oppakken maar is altijd blijven liggen? Heeft u een hobby waar u meer uren aan wilt besteden? Als u een taal of wetenschap wilt leren, of een theatercursus wilt volgen, dan bestaan er tal van cursussen voor gepensioneerden. En als reizen een van uw passies is, dan is uw pensioen straks een uitstekende periode om nieuwe plekken te ontdekken. Een groepsreis is ook een kans om nieuwe vrienden te maken. Mogelijkheden in overvloed dus.  

Help anderen 

Ook vrijwilligerswerk kan een fijne manier zijn om actief en betrokken te blijven. U kunt uw kennis en ervaring delen en ook zelf nieuwe dingen leren. 

Overweeg bijvoorbeeld vrijwilligerswerk bij een plaatselijke school of buurthuis. Afhankelijk van de branche kunt u ook jonge professionals ondersteunen of advies geven aan eigenaren van kleine bedrijven in domeinen waar u tientallen jaren ervaring in heeft. 

Financiën op orde  

Iets minder spannend dan nadenken over die verre reis, maar minstens zo noodzakelijk is het om uw financiën aan een kritische blik te onderwerpen. Wat heeft u straks te besteden? Is het huis toe aan een extra verfbeurt of moeten er misschien aanpassingen gedaan worden zodat u er ook kunt blijven wonen als u iets minder mobiel bent? Heeft u voldoende financiële ruimte om eventueel zorg in te kopen mocht dat noodzakelijk blijken? Maak een plan. Met als belangrijkste ingrediënt: investeer in uzelf en in wat u gelukkig maakt. Dat is de beste manier om ervoor te zorgen dat u heel oud wordt!

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan