Eindelijk schijnt de zon. Daar willen we natuurlijk graag van genieten. Maar waar we bij warm weer nog wel aan denken om voldoende water te drinken, wordt het beschermen van de huid nog weleens vergeten. Met alle gevolgen van dien. Volgens Kankerbestrijding KWF is het aantal mensen met huidkanker de afgelopen tien jaar verdubbeld. In 2021 kregen meer dan 80.000 mensen deze diagnose. Onze kennis over wat zon kan doen, was vroeger vele malen geringer. Nu zijn we wijzer en kennen we ook de schaduwkanten van de zon. Daar moeten we ons voordeel mee doen. U hoeft echt niet de hele zomer binnen te blijven. Maar de risico’s goed inschatten en u erop voorbereiden, kan geen kwaad.
Om te beginnen moet u smeren: smeer uzelf regelmatig in met zonnebrandcrème. Hoe vaak u dat doet, heeft alles te maken met uw huidtype. Heeft u gezwommen of getranspireerd? Smeer uzelf dan opnieuw in, ook als er ‘waterbestendig’ op het flesje staat. Goed om te weten: een goedkoop zonnebrandmiddel werkt net zo goed als een goedkope. Het verschil zit ‘m met name in de verpakking, de geur en de smeerbaarheid.
Draag zo nodig ook beschermende kleding en blijf tussen 12 en 15 uur zo veel mogelijk uit de zon. Dan is de zon namelijk het sterkst en dus het meest schadelijk.
Wat is eigenlijk het verschil tussen die twee? UVB-straling veroorzaakt direct schade: uw huid wordt rood en verbrandt. Daardoor is er een groter risico op huidkanker. UVB-stralen komen niet door glas heen. UVA-straling wél. Deze straling dringt diep door en kan uw huid beschadigen: uw huid veroudert sneller en u kunt er huidkanker door krijgen.
Behalve een goede bescherming is het ook belangrijk om uw huid af en toe te controleren. Als u tijdens uw kinderjaren vaak bent verbrand, is de kans op huidkanker op latere leeftijd groter. Check daarom uw huid regelmatig op verdachte plekjes. Zijn moedervlekken veranderd? Zijn ze ruwer geworden of verkleurd? Zijn er plekjes die niet genezen, bloeden of jeuken? Houd het goed in de gaten en zoek - als u het niet vertrouwt - uw huisarts op.
Ongestoord verder lezen
Rugpijn is een veelvoorkomend probleem dat de kwaliteit van leven aanzienlijk kan beïnvloeden. Of u nu thuis werkt, ontspant met een boek of geniet van een goed gesprek met vrienden, de juiste stoel kan een wereld van verschil maken. Het kiezen van een stoel die zowel comfort als ondersteuning biedt, is essentieel voor het verminderen van rugklachten. In deze blogpost bespreken we waar u op moet letten bij het kiezen van een stoel en hoe Meubelzorg stoelen een oplossing kunnen bieden.
In onze drukke wereld is het belangrijk om momenten van ontspanning te vinden. Stress kan een negatieve impact hebben op zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid. Gelukkig zijn er verschillende technieken en hulpmiddelen die u kunnen helpen om stress te verminderen en meer te ontspannen. In deze blogpost delen we praktische tips en laten we u kennismaken met onze relax- en massagestoelen, die perfect zijn voor uw ontspanningsmomenten.
Als zorgverlener heeft u een veeleisend maar ontzettend waardevol beroep. U staat dagelijks klaar om kwetsbare mensen te helpen en te ondersteunen. Dat is prachtig en dankbaar werk, maar het kan soms ook zwaar zijn. Zeker emotioneel kan de zorg veel van u vragen. Hoe zorgt u goed voor uzelf, zodat u dit mooie werk vol energie en met plezier kunt blijven doen? In deze blogpost geven we u enkele tips voor emotionele ondersteuning speciaal voor zorgverleners.
WELKOM BIJ MEUBELZORG!
Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.