Eindelijk schijnt de zon. Daar willen we natuurlijk graag van genieten. Maar waar we bij warm weer nog wel aan denken om voldoende water te drinken, wordt het beschermen van de huid nog weleens vergeten. Met alle gevolgen van dien. Volgens Kankerbestrijding KWF is het aantal mensen met huidkanker de afgelopen tien jaar verdubbeld. In 2021 kregen meer dan 80.000 mensen deze diagnose. Onze kennis over wat zon kan doen, was vroeger vele malen geringer. Nu zijn we wijzer en kennen we ook de schaduwkanten van de zon. Daar moeten we ons voordeel mee doen. U hoeft echt niet de hele zomer binnen te blijven. Maar de risico’s goed inschatten en u erop voorbereiden, kan geen kwaad.
Om te beginnen moet u smeren: smeer uzelf regelmatig in met zonnebrandcrème. Hoe vaak u dat doet, heeft alles te maken met uw huidtype. Heeft u gezwommen of getranspireerd? Smeer uzelf dan opnieuw in, ook als er ‘waterbestendig’ op het flesje staat. Goed om te weten: een goedkoop zonnebrandmiddel werkt net zo goed als een goedkope. Het verschil zit ‘m met name in de verpakking, de geur en de smeerbaarheid.
Draag zo nodig ook beschermende kleding en blijf tussen 12 en 15 uur zo veel mogelijk uit de zon. Dan is de zon namelijk het sterkst en dus het meest schadelijk.
Wat is eigenlijk het verschil tussen die twee? UVB-straling veroorzaakt direct schade: uw huid wordt rood en verbrandt. Daardoor is er een groter risico op huidkanker. UVB-stralen komen niet door glas heen. UVA-straling wél. Deze straling dringt diep door en kan uw huid beschadigen: uw huid veroudert sneller en u kunt er huidkanker door krijgen.
Behalve een goede bescherming is het ook belangrijk om uw huid af en toe te controleren. Als u tijdens uw kinderjaren vaak bent verbrand, is de kans op huidkanker op latere leeftijd groter. Check daarom uw huid regelmatig op verdachte plekjes. Zijn moedervlekken veranderd? Zijn ze ruwer geworden of verkleurd? Zijn er plekjes die niet genezen, bloeden of jeuken? Houd het goed in de gaten en zoek - als u het niet vertrouwt - uw huisarts op.
Ongestoord verder lezen
In onze moderne wereld besteden we vaak veel aandacht aan voeding en beweging, maar wat we soms vergeten is het belang van de plek waar we ons dagelijks bevinden. Een goede stoel kan een cruciale rol spelen in onze algehele gezondheid, vooral voor senioren. In deze blogpost bespreken we de voordelen van een goede stoel en waarom het de moeite waard is om te investeren in een meubelstuk dat niet alleen comfortabel is, maar ook uw welzijn bevordert.
Als we ouder worden, kan het dagelijks leven soms uitdagingen met zich meebrengen. Comfort en mobiliteit zijn zaken die van groot belang zijn. Gelukkig zijn er verschillende dagelijkse routines die u kunt implementeren om uw welzijn te verbeteren. In deze blogpost bespreken we 7 waardevolle tips die u kunnen helpen om uw comfort en mobiliteit te verhogen. Laten we samen aan de slag gaan!
In de huidige drukke wereld is het belangrijker dan ooit om momenten van ontspanning te vinden. Naarmate we ouder worden, kunnen stress en lichamelijke ongemakken ons dagelijks leven beïnvloeden. Gelukkig zijn er verschillende ontspanningstechnieken die kunnen helpen om comfortabeler te leven. In deze blogpost bespreken we enkele effectieve methoden om te ontspannen en hoe onze relaxfauteuils hierbij kunnen ondersteunen.
WELKOM BIJ MEUBELZORG!
Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.