Totale leegverkoop: uitverkoop tot 75% wegens nieuwe collectie!
Download brochure

Houd het hoofd koel

Dagelijks leven & thuis

Het kan niemand zijn ontgaan: de zomer is nu toch echt begonnen! De dagen zijn langer, de temperaturen (iets) hoger en alles voelt misschien wel een beetje lichter. Alhoewel: zomer betekent ook warmte. In ons kikkerlandje gaat dat vaak ook nog eens samen met een aanzienlijke luchtvochtigheid. En daar kun je soms behoorlijk last van hebben. Daarom een paar tips om goed de warme dagen door te komen. 

 

Zon is belangrijk voor de mens. Niet alleen voor je humeur, maar zo’n 15 minuten in de zon zijn ook nuttig voor de aanmaak van vitamine D. Belangrijk als je wat ouder wordt omdat die aanmaak niet meer optimaal werkt, waardoor er soms tekorten kunnen ontstaan. Toch kan het geen kwaad om een beetje wijs om te gaan met de zomerse warmte.  

 

In en om het huis 

  • Sluit u overdag niet in huis op. Ga liever naar buiten om in de schaduw van een boom te zitten, dat is lekker koel. Een boom heeft de voorkeur boven een parasol omdat daar de hitte onder blijft hangen.  

  • Houd uw woning koel. Zet ramen en deuren niet wagenwijd open, maar op een kiertje voor de nodige ventilatie. Draai de zonwering en/of rolluiken omlaag. Zo komt de warmte niet binnen en blijft het koeler in huis. 

  • Zet ’s avonds of ‘s nachts en tegen de ochtend ramen en binnendeuren wijd open.  

  • Gebruik een ventilator. Wist u trouwens dat u die zonder problemen omtovert in een airco? Plaats één of meerdere waterflessen in het vriesvak van uw ijskast en laat het water bevriezen. Zet vervolgens die flessen met ijs (in een bak) voor de ventilator. Door het ijs zal de lucht koud aanvoelen, net zoals bij een airco. 

  • Kunt u beneden slapen? Doe dat dan. Daar is het koeler dan in een slaapkamer op de bovenverdieping.  

  • Doe wat onze zuiderburen ook doen: houd rust tussen 12 en 16 uur en geniet van een middagdutje. 

  • Houd het lichaam en hoofd koel door een nat washandje in uw nek te leggen. Ook helpt het om geregeld even uw gezicht nat te maken. Of spoel uw armen en handen geregeld af met koel water. Dat verfrist. 

  • Doe boodschappen in de vroege ochtend of juist heel laat. Of vraag een familielid of buurman/-vrouw of ze een handje kunnen helpen.  

  • Pak een teiltje of iets dergelijks en vul die met koud water. Doe uw voeten daarin. Dat voelt heerlijk verkoelend.  

  • Leg een kruik in de vriezer en neem die ’s avonds mee naar bed. Zo slaapt u lekker koel in. Of gebruik een speciale coldpack en leg die onder uw kussen. Krijgt u het warm? Draai het kussen dan om. 

 

Eten en drinken  

  • Drink verspreid over de dag minstens 2 liter, ook als u geen dorst heeft. Misschien 

wel met een schijfje citroen of sinaasappel in uw glas. Een reep komkommer of een 

takje munt kunnen ook lekker zijn. 

  • Bij hogere temperaturen hebben we vaak minder trek. Toch moet u blijven eten om 

uw energie op peil te houden. Eet dus iets lichts en kleins. Bijvoorbeeld een stukje vis of kip met een salade. En drink af en toe een kommetje bouillon. 

  • Eet geen zware maaltijden, dat kost nogal wat energie om te verbranden.  

 

Tot slot: Het is wel Nederland - dus het blijft nooit heel lang warm!

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan