Totale leegverkoop: uitverkoop tot 75% wegens nieuwe collectie!
Download brochure

Fijn ouder worden

Dagelijks leven & thuis

Fijn oud worden, dat willen we allemaal wel. Maar hoe geeft u uw leven vorm als u ineens gepensioneerd bent en alle tijd van de wereld hebt?

Als we denken aan hoe we op een prettige manier ouder zouden willen worden, denken we al snel aan onze gezondheid. Maar fijn ouder worden is meer dan een goed werkend lichaam. Eigenlijk zou u op tachtigjarige leeftijd nog dezelfde eisen aan het leven moeten stellen als toen u veertig was.

Blijven werken

Voor veel mensen zit zingeving in hun werk. Werk draagt ook nadrukkelijk bij aan ons geluksgevoel. Zo’n 300.000 mensen boven de 65 doen dan ook nog steeds betaald werk. Dat heeft twee oorzaken: enerzijds neemt door de vergrijzing het aantal 65-plussers toe, en daarnaast is er ook een groter aantal 65-plussers aan het werk. In 2020 was dat 4 op de 10, tegenover 1 op de 10 twintig jaar geleden. Daarnaast begint ook een aanzienlijk deel van deze mensen van 65 jaar en ouder een eigen bedrijf.  

Sociale contacten  

Als we niet meer werken, verliezen we vaak ook een deel van ons sociaal netwerk. Naast werk zijn vooral vrienden en familie de factoren die het meest bijdragen aan ons geluk. Niet voor niets behoren grootouders tot een groep die veel liefde en genegenheid ervaart door het contact met hun kleinkinderen. Een sociaal netwerk hebben en behouden gaan niet vanzelf. Daar moet je echt in investeren. En zeker als uw gezondheid het een beetje af laat weten, kan dat soms een uitdaging zijn. Sociale contacten zorgen er ook voor dat u nieuwe dingen blijft meemaken. Niet voor niets geldt de gezegde: wat rust roest. Het is goed om uw brein af en toe uit te dagen.  

Een gezond lichaam  

Een wakkere geest is één ding - een fit lichaam een ander. Juist nu u niet meer hoeft te werken, heeft u alle tijd om goed voor uzelf te zorgen. Ga naar de sportschool of lekker buiten wandelen. Zonneschijn en beweging zorgen voor geluksstofjes in uw brein. En misschien wordt het wel tijd voor een kookcursus. Ook gezond eten is belangrijk. Ouder worden betekent immers investeren in uzelf.  

Zelfonderzoek 

Soms kan het op gevorderde leeftijd ook fijn zijn om een beetje op zelfonderzoek te gaan. Wat zijn dingen die u graag nog zou willen doen? Valt er nog wat recht te zetten? Hier een aantal vragen die u misschien aan het denken zetten:  

  • Wat kunt u nú doen om straks met een tevreden gevoel terug te kijken?  

  • Wat geeft u leven kleur?  

  • Kunt u terugkijken op een bevredigend leven? Waar wringt het nog?  

  • Waar zou u spijt van hebben als dit uw laatste dag was? Valt het nog recht te zetten?  

  • Als het er op aan kwam, wat zou u onmiddellijk doen en wat laten?  

  • Wat is echt belangrijk voor u en heeft u daar voldoende aandacht aan geschonken?  

Altijd een relaxstoel, een bank of een sta-op stoel die bij je past

Specialist in optimaal zitcomfort

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan