Profiteer nu: tot 50% korting op woonsets!
Download brochure

Hoe onderhoud je leder meubilair?

Dagelijks leven & thuis

Leder meubilair is een populaire keuze voor veel huishoudens vanwege de luxe uitstraling, duurzaamheid en het comfort dat het biedt. Als u investeert in leder meubels, wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Met het juiste onderhoud kunt u de levensduur van uw leder banken en stoelen aanzienlijk verlengen. In deze blogpost delen we praktische tips en adviezen over hoe u uw leder meubilair in topconditie houdt, zodat u comfortabel kunt blijven zitten. 

Waarom kiezen voor leder meubilair? 

Leder meubilair heeft vele voordelen ten opzichte van andere materialen. Enkele redenen waarom leder een uitstekende keuze is voor uw interieur: 

  • Duurzaamheid: Leder is een sterk en slijtvast materiaal dat jaren meegaat bij goed onderhoud. 

  • Comfort: Leder voelt zacht en soepel aan en vormt zich naar uw lichaam voor optimaal zitcomfort. 

  • Stijlvol: Leder straalt klasse en elegantie uit en past in diverse interieurstijlen. 

  • Hypoallergeen: Leder is minder vatbaar voor allergenen zoals stof en huisstofmijt. 

Regelmatig stofzuigen en afnemen 

De eerste stap in het onderhoud van uw leder meubilair is regelmatig stofzuigen en afnemen. Gebruik hiervoor een zachte borstel op uw stofzuiger om los stof en vuil te verwijderen. Neem vervolgens een schone, licht vochtige doek om het leder af te nemen. Vermijd het gebruik van te veel water, omdat dit het leder kan beschadigen. Veeg in de richting van de nerf om de natuurlijke uitstraling te behouden. 

Voorkom vlekken en beschadigingen 

Probeer vlekken op uw leder meubilair zoveel mogelijk te voorkomen. Plaats onderzetters onder glazen en kopjes om kringen te vermijden. Indien er toch een vlek ontstaat, dep deze dan voorzichtig met een schone, droge doek. Wrijf niet te hard, omdat dit de vlek juist dieper in het leder kan drukken. Bij hardnekkige vlekken kunt u een speciale lederreiniger gebruiken, maar test deze eerst op een onopvallende plek. 

Voorkom ook beschadigingen door scherpe voorwerpen uit de buurt van uw leder meubels te houden. Plaats uw banken en stoelen niet in direct zonlicht of te dicht bij warmtebronnen, omdat dit het leder kan uitdrogen en doen barsten. 

Gebruik ledercrème voor soepelheid

Om uw leder meubilair soepel en gehydrateerd te houden, is het aan te raden om eens per 6 tot 12 maanden een ledercrème aan te brengen. Kies voor een pH-neutrale crème die speciaal is ontwikkeld voor leder. Breng de crème gelijkmatig aan met een zachte doek en laat het leder deze goed absorberen. Verwijder overtollige crème met een schone doek. Door regelmatig een ledercrème te gebruiken, blijft uw meubilair langer mooi en comfortabel. 

Professionele reiniging 

Ondanks zorgvuldig onderhoud kan het nodig zijn om uw leder meubilair af en toe professioneel te laten reinigen. Dit is vooral aan te raden bij hardnekkige vlekken of als het leder dof begint te worden. Een professionele lederreiniger heeft de juiste producten en technieken om uw meubilair grondig te reinigen en te behandelen zonder het te beschadigen. Zo kunt u weer jaren vooruit met uw geliefde leder banken en stoelen. Bij Meubelzorg bieden wij tot 5 jaar garantie op ons leer. 

Geniet van uw leder meubilair 

Door uw leder meubilair goed te onderhouden, kunt u er optimaal van blijven genieten. Met regelmatig stofzuigen, afnemen, vlekken behandelen en het gebruik van ledercrème houdt u uw banken en stoelen in topconditie. Zo creëert u een comfortabele en stijlvolle leefomgeving waar u heerlijk kunt ontspannen. Met de juiste zorg gaat uw leder meubilair jaren mee en blijft het een sieraad voor uw interieur. 

Heeft u nog vragen over het onderhoud van uw leder meubilair of zoekt u advies op maat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om optimaal te genieten van uw leder banken en stoelen.

Publicatiedatum: 10-10-2024
Auteur: Tyler Tabois

Altijd een relaxstoel, een bank of een sta-op stoel die bij je past

Specialist in optimaal zitcomfort

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan