Totale leegverkoop: uitverkoop tot 75% wegens nieuwe collectie!
Download brochure

Samen actief blijven: 10 leuke activiteiten om samen te doen

Gezondheid & mobiliteit

Samen leuke activiteiten ondernemen houdt u en uw partner vitaal en versterkt de onderlinge band. Maar welke activiteiten zijn geschikt en haalbaar als misschien niet alles meer vanzelfsprekend is? Wij delen graag 10 toegankelijke en plezierige ideeën om samen van te genieten! 

1. Maak een nostalgische wandeling door de buurt 

Herinneringen ophalen tijdens een wandeling door uw vertrouwde omgeving kan heel waardevol zijn. Wijs elkaar op bijzondere plekken, deel anekdotes en geniet van het samenzijn. Een gezellig ommetje, in uw eigen tempo. 

2. Bezoek een museum of tentoonstelling 

Ontdek samen nieuwe dingen en laat u inspireren door kunst en cultuur. Vaak hebben musea brede doorgangen, liften en rolstoelvriendelijke ruimtes. Informeer vooraf naar de mogelijkheden, zoals rondleidingen of audiotours. 

3. Leer samen een nieuwe vaardigheid 

Houd uw geest actief door samen iets nieuws te leren, zoals schilderen, fotograferen of tuinieren. Zo blijft u mentaal fit en kunt u een nieuwe gezamenlijke hobby ontwikkelen. 

4. Ga picknicken in het park 

Trek er samen op uit en geniet van de buitenlucht met een gezellige picknick. Zoek een mooi plekje in het groen, neem uw favoriete hapjes en drankjes mee en maak er een ontspannen uitje van. Een klapstoeltje kan handig zijn als er geen bankje in de buurt is.  

5. Doe mee aan een kookcursus 

Liefde gaat door de maag: ontdek samen nieuwe recepten en kookvaardigheden. Kijk eens wat het aanbod is bij u in de buurt. U leert ongetwijfeld bijzondere gerechten maken en u heeft meteen een gezellig uitje te pakken.  

6. Volg een dansles speciaal voor senioren 

Blijf in beweging op de dansvloer! Dans is niet alleen goed voor de conditie, maar ook voor de onderlinge band. Er zijn steeds meer mogelijkheden, zoals stijldansen of line dance. Vraag uw dansschool naar de mogelijkheden. 

7. Speel gezelschapsspellen of kaartspellen 

Spelletjes zijn niet alleen leuk tijdverdrijf, maar houden ook de hersenen scherp. Haal uw favoriete spel in huis voor gezellige momenten samen. Of ga eens naar een spelletjesmiddag bij de lokale ouderenvereniging. 

8. Maak een fotoalbum van dierbare herinneringen 

Haal samen herinneringen op en maak er iets tastbaars van. Duik uw (digitale) fotoarchief in en stel een album samen met de mooiste foto's van vroeger en nu. Voeg bijschriften toe met anekdotes en verhalen. Een fijn project om samen aan te werken. 

9. Bezoek een concert of theatervoorstelling 

Laat u meevoeren tijdens een mooi concert of geniet van een theatervoorstelling. Veel theaters en concertzalen hebben extra faciliteiten, zoals goede stoelen en ringleiding. Informeer vooraf ook naar seniorenkorting of speciale arrangementen. 

10. Ontdek nieuwe plekken tijdens een dagtrip 

Een dagje uit geeft altijd nieuwe energie! Plan samen een trip naar een stad, dorp of natuurgebied dat u nog niet kent. En misschien maakt u er wel een heel weekend van, zodat u ontspannen kunt genieten van de omgeving en elkaar. 

Altijd een relaxstoel, een bank of een sta-op stoel die bij je past

Specialist in optimaal zitcomfort

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan