Profiteer nu: tot 50% korting op woonsets!
Download brochure

Week tegen Eenzaamheid

Relaties & intimiteit

Eenzaamheid is een groeiend probleem in onze samenleving. Steeds meer mensen voelen zich alleen en geïsoleerd, vooral onder ouderen. Als bedrijf vinden wij van Meubelzorg dat we hier niet langer omheen kunnen. Daarom kondigen wij met trots aan dat we ons aansluiten.

Meubelzorg slaat daarom de handen ineen met stichting Met je hart in de Week tegen Eenzaamheid van 26 september t/m 2 oktober 2024. In deze week gaan we extra aandacht vragen voor dit belangrijke thema voor ouderen en concrete stappen zetten om eenzaamheid tegen te gaan o.a. door een donatie van 50 euro te doen aan stichting Met je hart voor elke stoel die er verkocht wordt gedurende dit initiatief. Deze stichting nodigt eenzame ouderen keer op keer uit, zodat ze mét elkaar kunnen genieten van mooie momenten en er nieuwe vriendschappen ontstaan.

Waarom is de Week tegen Eenzaamheid zo belangrijk?

Eenzaamheid heeft een enorme impact op het welzijn en de gezondheid van mensen. Maar bovenal is eenzaamheid een vreselijk gevoel dat niemand zou moeten ervaren. Je voelt je niet verbonden, niet gezien en niet gewaardeerd. In een tijd waarin we meer digitaal dan ooit verbonden zijn, is echt menselijk contact van onschatbare waarde.

Als bedrijf hebben wij dagelijks te maken met mensen die op zoek zijn naar comfort, verbinding en een fijne plek om samen te komen. Een mooie stoel of bank kan hier zeker aan bijdragen, maar we realiseren ons dat er meer nodig is om eenzaamheid echt aan te pakken. Daarom hebben we besloten om ons steentje bij te dragen tijdens de Week tegen Eenzaamheid, waar wij ook trots partner van zijn.

Onze initiatieven tijdens de Week tegen Eenzaamheid

We hebben verschillende acties op touw gezet om concreet iets te doen tegen eenzaamheid:

  1. Donatie aan stichting Met je hart: Voor elke stoel of bank die verkocht wordt van 25 september t/m 2 oktober, doneren wij 50 euro aan stichting Met je hart.

  2. Muziekbingo voor leden van stichting Met je hart: Op maandag 30 september organiseren we een gezellige muziekbingo in ons filiaal in Heerhugowaard.

  3. Samenwerking met stichting Met je hart: We zijn eerder dit jaar een samenwerking aangegaan met stichting Met je hart om ook op de langere termijn impact te maken.

Samen maken we het verschil

De Week tegen Eenzaamheid is slechts het begin van onze inzet om eenzaamheid tegen te gaan. We hopen dat onze initiatieven anderen zullen inspireren om ook in actie te komen, zodat we samen een beweging op gang brengen. Want eenzaamheid aanpakken kunnen we niet alleen, dat moeten we samen doen.

Wij geloven dat iedereen een rol kan spelen, of je nu een bedrijf, organisatie of individu bent. Door naar elkaar om te zien, oog te hebben voor signalen van eenzaamheid en er voor elkaar te zijn, kunnen we het verschil maken. Laten we deze Week tegen Eenzaamheid aangrijpen om te laten zien dat niemand er alleen voor staat. Samen zijn we sterk in de strijd tegen eenzaamheid!

Wil jij nou ook vrijwilliger worden van stichting Met je hart? Meld je dan aan via info@metjehart.nl.

Publicatiedatum: 24-09-2024
Auteur: Tyler Tabois

Altijd een relaxstoel, een bank of een sta-op stoel die bij je past

Specialist in optimaal zitcomfort

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan