Uitverkoop: tot 75% korting wegens nieuwe collectie!
Download brochure

Gezondheid & mobiliteit

Kwalen en sta-op-stoelen: wat helpt?

Met de leeftijd komen er helaas ook soms de bekende “PHPD”-kwalen kijken (Pijntje Hier Pijntje Daar). Heeft u bijvoorbeeld last van trillende handen, opgezwollen voeten, een slechte bloedcirculatie of reumatische klachten? Een sta-op-stoel kan namelijk wellicht verlichting bieden bij deze en nog veel meer medische kwalen. Lees hieronder welke stoelen bij elke kwaal kan verlichten.

Een tremor of de ziekte van Parkinson: de sta-op-stoel 

Een essentiële tremor of de ziekte van Parkinson kan eenvoudige handelingen behoorlijk lastig maken. Het trillen van je handen maakt veel dingen vrijwel onmogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de kracht die je moet zetten om een stekker in je stoel te pluggen. Ook zonder trillende handen kan dat een flinke opgave zijn.  

De nieuwe sta-op-stoel heeft hier een bijzondere oplossing voor. De Easy-CliQ™ stekker met van deze stoel is namelijk voorzien van een magneet. Dankzij deze magneet hecht de stekker zich moeiteloos aan het oplaadpunt van de stoel. Innovatief, makkelijk en bijzonder handig!  

Moeite met opstaan: elektrische sta-op-stoel

Met fysieke ongemakken zoals knie- en heupproblemen, verminderde spierkracht of gewrichtspijn is opstaan meestal geen pretje. Als er bovendien sprake is van  evenwichtsproblemen, dan bestaat er ook nog een risico dat je valt bij het omhoogkomen. En omdat de benen weinig hulp kunnen bieden, moet er onevenredig veel kracht uit armen en schouders komen, waardoor die weer overbelast kunnen raken. Al met al een behoorlijke inbreuk op je bewegingsvrijheid.  

De liftfunctie van een sta-op-stoel kan dan een verademing zijn. Diverse op maat gemaakte soorten armleuningen bieden optimale ondersteuning zonder dat er druk op de schouders ontstaat. Het belangrijkste is echter de elektrisch bedienbare sta-op-lift. Een fijne en gerieflijke manier om weer zonder moeite op te kunnen staan. Deze sta-op-functie zorgt ervoor dat je je weer vrij kunt bewegen in huis. 

Vochtophoping (oedeem): sta-op-stoel met Heart-Balance-functie

Als je voeten dik aanvoelen en je een zwelling ziet, waar je met je vinger een putje in kunt drukken, dan heb je waarschijnlijk last van vochtophoping oftewel oedeem. Dat betekent dat je bloedsomloop niet in staat is om het bloed goed af te voeren richting je hart. Door de zwaartekracht verzamelt het vocht zich op de laagste plek: je voeten, enkels en onderbenen.  

Met de Heart-Balance™ van de sta-op-stoel kun je je stoel zo aanpassen dat je benen en je hart op één lijn komen te liggen. Die horizontale houding zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor je lichaam in staat is om opgehoopt vocht beter af te voeren. Je voeten komen tot rust.   

Slechte bloedcirculatie, stress en pijnlijke spieren: massagestoel

Ons lichaam heeft behoefte aan rust en ontspanning. En wat ontspant beter dan een fijne massage? Met een massage verbetert je bloedsomloop omdat je bloedvaten wijder worden en het bloed daardoor beter kan stromen. Ook je lymfevaten worden geactiveerd - daardoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Bovendien verbetert je concentratie en slaap je beter en dieper omdat er serotonine geproduceerd wordt. Kortom: een uurtje in een massagestoel is een weldaad voor lichaam en geest.  

Krampen, spierpijn, reuma en stress: relaxstoel met verwarming

Warmte voelt als snel weldadig. Zeker als iemand een beetje kouwelijk is of last heeft van krampen, spierpijn, reuma of artritis. Door in een verwarmde stoel te gaan zitten, kunnen spieren ontspannen. De regelmatig verdeelde, directe warmte in je rug zorgt voor een prettige verlichting van je klachten.  

Altijd een relaxstoel, een bank of een sta-op stoel die bij je past

Specialist in optimaal zitcomfort

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan