Kies uw Vaderdag korting en zit klaar voor Vaderdag!
Download brochure

Comfort

Met dit alledaagse item kan iedereen zelfstandig sokken aandoen (ook als het minder makkelijk gaat)

Voelt u zich nog jong van geest, maar merkt u dat sommige dagelijkse handelingen, zoals het aantrekken van uw sokken, wat uitdagender beginnen te worden? Geen zorgen, u bent niet alleen. Het is een veelvoorkomende uitdaging want soms is het ver voorover buigen nu eenmaal niet meer zo makkelijk. Gelukkig zijn er handige trucs om deze taak gemakkelijker te maken, zoals het gebruik van dit item dat u zeker in huis heeft: een handdoek. We leggen uit hoe het werkt:  

Een handdoek? Jazeker! 

Een handdoek kan een onverwacht, maar uiterst behulpzaam hulpmiddel zijn bij het aantrekken van sokken. Het biedt extra grip en verlengt uw bereik, waardoor de noodzaak om ver voorover te buigen of uw voet hoog op te tillen, vermindert. Dit maakt het proces niet alleen makkelijker, maar ook veiliger, vooral als uw balans niet meer is wat het geweest is. 

De Voorbereiding 

Voordat u begint, zorg ervoor dat u een handdoek bij de hand heeft die groot genoeg is om om uw voet en enkel te wikkelen, maar niet zo groot dat u erin verstrikt raakt. Een handdoek van gemiddelde grootte werkt meestal het beste.  

Stap voor Stap: Sokken aandoen met een handdoek 

  1. Kies de juiste sokken: Zorg ervoor dat uw sokken niet te strak zitten en van een materiaal zijn dat gemakkelijk over uw voet glijdt. Rekbare stoffen werken het beste. 

  2. Vouw de handdoek naar een strook van 40 centimeter: vouw de lange eindes naar elkaar, zodat u een lang de handdoek uit op een glad oppervlak en plaats uw sok, met de opening naar u toe, op het midden van de handdoek. 

  3. Rol de sok op de handdoek: Vouw de handdoek over de sok heen, zodat u de sok kunt vastpakken door de handdoek, zonder direct contact met de sok. 

  4. Gebruik de handdoek als verlenging: Houd de uiteinden van de handdoek in elke hand. Buig uw knie en breng uw voet naar de met de handdoek bedekte sok toe. 

  5. Trek de sok aan: Gebruik de handdoek om de sok voorzichtig over uw tenen en voet te trekken. Trek vervolgens aan de uiteinden van de handdoek om de sok omhoog te trekken totdat deze goed zit. 

Extra Tips 

  • Oefen zittend: Probeer deze techniek eerst uit terwijl u zit, om uw balans te bewaren en het risico op vallen te verminderen. 

  • Antislipsokken: Overweeg het gebruik van antislipsokken om extra grip te hebben wanneer u rondloopt. 

  • Blijf geduldig: Als het niet meteen lukt, geef dan niet op. Oefening baart kunst, en u zult merken dat het elke keer een beetje makkelijker wordt. 

Voor de duidelijkheid, hebben we een filmpje onderaan bijgevoegd. 

Het belang van zelfstandigheid 

Zelfstandigheid is enorm belangrijk, vooral als we ouder worden. Het kunnen uitvoeren van alledaagse taken, zoals het aantrekken van sokken, draagt bij aan ons gevoel van autonomie en welzijn. Met deze tips hopen we dat u deze eenvoudige, maar effectieve techniek kunt gebruiken om uw dagelijkse routine te vergemakkelijken. 

Onthoud dat leeftijd slechts een getal is en dat kleine aanpassingen in de manier waarop we dingen doen, een groot verschil kunnen maken in hoe zelfstandig we ons voelen. Het gebruik van een handdoek om sokken aan te trekken is slechts één van de vele slimme trucs die het leven een beetje makkelijker kunnen maken. We hopen dat u deze tips nuttig vindt en dat ze bijdragen aan uw dagelijkse comfort en zelfvertrouwen. 

Onthoud: waar een wil is, is een weg. Blijf zoeken naar oplossingen die uw leven comfortabeler maken, ongeacht uw leeftijd.

We begrijpen dat zelf dagelijkse handelingen uitvoeren, zoals sokken aandoen of opstaan, heel belangrijk zijn voor uw comfort en woongemak. Onze handgemaakte sta-op stoel op maat is dan ook een fijn instrument voor iemand die minder goed ter been is. Benieuwd? Bekijk onze collectie hier, of vraag hier de brochure aan.

Altijd een relaxstoel, een bank of een sta-op stoel die bij je past

Specialist in optimaal zitcomfort

Terug naar overzicht
Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Duits
Frans
Nederlands
Frans
Duits
Opslaan