Uitverkoop: tot 75% korting wegens nieuwe collectie!
Download brochure

Relaties & intimiteit

U voelt zich een beetje alleen: wat nu? 8 tips die u helpen

U voelt zich een beetje alleen: wat nu?  

Voelt u zich soms een beetje alleen, ook al bent u actief en staat u positief in het leven? U bent zeker niet de enige. Eenzaamheid is een gevoel dat iedereen wel eens ervaart, maar het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om dit gevoel te verminderen. We hebben recent onze naam aan stichting Met je Hart verbonden. Deze stichting verbindt senioren met hun gemeenschap.  Speciaal voor u, iemand die nog het liefst vol in het leven staat, hebben we een aantal tips verzameld om het leven kleurrijker te maken.  

1. Sluit u aan bij clubs of groepen met gemeenschappelijke interesses 

Heeft u een passie of hobby die u graag deelt met anderen? Misschien is schilderen, wandelen, tuinieren of lezen iets waar uw hart sneller van gaat kloppen. Er zijn veel clubs en groepen die regelmatig samenkomen om samen activiteiten te ondernemen. Het is een prachtige manier om nieuwe vrienden te maken die dezelfde interesses hebben. Ook stichting Met je Hart organiseert regelmatig activiteiten voor senioren, verspreid over het hele land. U vindt de activiteiten terug op Instagram.

Bent u een beetje digitaal handig, dan is de Klup app wellicht ook een leuke toevoeging.  Deze app is speciaal voor 50-jarigen en ouder die het gezellig vonden om samen iets te ondernemen. Via Klup app vindt u allerlei activiteiten bij u in de buurt en ontmoet u laagdrempelig nieuwe mensen. Lees meer hier.

2. Vrijwilligerswerk: goed voor anderen en uzelf 

Wist u dat vrijwilligerswerk niet alleen de gemeenschap ten goede komt, maar ook uw eigen geluksgevoel kan verhogen? Het biedt een zinvolle tijdsbesteding en de kans om mensen te ontmoeten. Bovendien krijgt u waardering voor uw inzet, wat een enorm positief effect op uw zelfbeeld kan hebben. Er zijn veel plekken waar ze goed vrijwilligers kunnen gebruiken, u kunt bijvoorbeeld contact opnemen met uw lokale vrijwilligerscentrale.  

3. Blijf leren en blijf nieuwsgierig 

De wereld is uw oester, ook op latere leeftijd. Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om nieuwe dingen te leren. Of u nu een nieuwe taal wilt oppakken, meer wilt weten over digitale fotografie of uw kennis over de sterrenhemel wilt verdiepen, er is altijd wel een cursus of workshop die bij u past. Veel onderwijsinstellingen bieden speciale programma’s voor senioren. 

4. Omarm de digitale wereld 

Technologie kan een geweldige brug slaan tussen u en de rest van de wereld. Videochat met familie en vrienden, sluit u aan bij online gemeenschappen of start uw eigen blog over een onderwerp dat u na aan het hart ligt. De digitale wereld kan in het begin misschien een beetje intimiderend lijken, maar er zijn veel cursussen en handleidingen die u op weg kunnen helpen. 

5. Maak regelmatig een praatje 

Soms kan een eenvoudig "goedemorgen" tegen de buurman of een praatje met de caissière in de supermarkt al een groot verschil maken. Deze kleine interacties kunnen helpen om een gevoel van verbondenheid te creëren. Sta open voor de mensen om u heen en durf zelf het initiatief te nemen voor een gesprek. 

6. Blijf fysiek actief 

Fysieke activiteit is niet alleen goed voor uw lichaam, maar ook voor uw geest. Het kan helpen tegen gevoelens van eenzaamheid door u in contact te brengen met anderen tijdens bijvoorbeeld een wandelgroep, dansles of yoga. Bovendien geeft bewegen u een goed gevoel door de aanmaak van endorfines, ook wel bekend als gelukshormonen. 

7. Overweeg een huisdier 

Een huisdier kan een geweldige metgezel zijn. Het zorgt voor structuur in uw dag, onvoorwaardelijke liefde en de mogelijkheid om sociale interacties aan te gaan met andere dierenliefhebbers. Bedenk wel goed welk type huisdier bij uw levensstijl past. 

8. Zoek professionele hulp als u dat nodig heeft 

Als gevoelens van eenzaamheid u overweldigen of als het moeilijk voor u is om hier zelf uit te komen, schroom dan niet om professionele hulp te zoeken. Een gesprek met een psycholoog of counselor kan u nieuwe inzichten en handvatten bieden om met deze gevoelens om te gaan. Neem contact op met de huisarts als u denkt dat u hierbij gebaat bent, hij of zij zal u verder helpen. 

Hoewel eenzaamheid een complex en persoonlijk gevoel is, zijn er gelukkig veel manieren om het te verminderen. Door actief te blijven, nieuwe mensen te ontmoeten en open te staan voor nieuwe ervaringen, kunt u het leven nog mooier maken. Onthoud dat het nooit te laat is om nieuwe vriendschappen te sluiten en dat u nooit alleen bent. Er is een wereld vol mogelijkheden die op u wacht! 

We hopen dat deze tips u wat handvaten geven om nieuwe dingen te proberen. Onthoud dat elk klein stapje telt en dat u het verdient om u verbonden en gelukkig te voelen. ❤️ 

Altijd een relaxstoel, een bank of een sta-op stoel die bij je past

Specialist in optimaal zitcomfort

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan