Uitverkoop: tot 75% korting wegens nieuwe collectie!
Download brochure

Gezondheid & mobiliteit

Veilig opstaan en gaan zitten: de juiste techniek

Veilig opstaan en gaan zitten ​kan een uitdaging zijn wanneer uw mobiliteit vermindert. ​In deze blogpost geven we ​u​ tips waarop ​u​​ ​kunt letten om veilig op te staan en te zitten, zonder te vallen of blessures op te lopen.  

Het belang van de juiste techniek 

​​Om te beginnen is het ​​belangrijk​ ​om de juiste techniek te gebruiken bij​ het opstaan en gaan zitten. Dit vermindert het risico op ​een val of blessure​ aanzienlijk. Maar wat is nu precies de juiste techniek? We zetten de ​voornaamste ​punten op een rij: 

 • Ga met uw rug naar ​de​​ ​stoel staan en ​blijf je ervan bewust dat je recht​ voor de stoel staat, met ​je​ voeten iets uit elkaar; 

 • Buig langzaam door uw knieën, terwijl uw rug recht ​blijft​. Het helpt om hierbij naar een punt voor ​u​ te kijken; 

 • Steun met uw handen op de armleuningen van de stoel; 

 • Laat u langzaam zakken op de zitting, tot u comfortabel zit; 

 • Om op te staan, schuift u eerst naar de rand van de zitting; 

 • Plaats uw voeten stevig op de grond, iets uit elkaar; 

 • Buig voorover en duw uzelf omhoog met uw benen en armen; 

 • Kom langzaam omhoog tot u rechtop staat, steunend op de armleuningen. 

Door deze techniek consequent toe te passen, went uw lichaam eraan en gaat het opstaan en zitten steeds makkelijker. Aarzel niet om deze bewegingen een paar keer per dag te oefenen. 

De voordelen van een sta-op stoel 

Voor veel senioren met verminderde mobiliteit is een sta-op stoel een uitkomst. Deze stoelen zijn speciaal ontworpen om het opstaan en zitten te vergemakkelijken. ​W​at maakt een sta-op stoel zo bijzonder? Hier zijn enkele belangrijke kenmerken: 

 • Een sta-op stoel heeft een verhoogde zitting, waardoor ​u​ minder diep hoeft te bukken 

 • De armleuningen zijn stevig en bieden optimale ondersteuning 

 • Vaak is de zitting versterkt en voorgevormd, voor extra stabiliteit en comfort 

 • Sommige modellen hebben een kantelverstelling, zodat u makkelijker kunt opstaan 

 • Een draaischijf in de zitting vergemakkelijkt het draaien en plaatsnemen 

Een sta-op stoel kan uw zelfstandigheid en mobiliteit aanzienlijk verbeteren. U kunt weer ​als vanouds opstaan om koffie te zetten of naar het toilet te gaan​.​ Met een sta-op stoel blijft u langer actief en zelfredzaam.​ 

Persoonlijk advies in de Meubelzorg-winkel 

Bij de aanschaf van een sta-op stoel is het belangrijk dat deze perfect past bij uw persoonlijke situatie en wensen. Daarom adviseren we u om langs te komen in één van onze Meubelzorg​-​winkels. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar met persoonlijk advies. 

In de winkel kunt u verschillende sta-op stoelen uitproberen en ​ter plekke ​ervaren welk model het beste bij u past. We nemen uitgebreid de tijd om al uw vragen te beantwoorden en de verschillende functionaliteiten aan u uit te leggen. Zo weet u zeker dat u een weloverwogen keuze maakt. 

Onze medewerkers denken graag met u mee over uw specifieke situatie. Heeft u bijvoorbeeld rugklachten of bent u wat langer of korter dan gemiddeld? Dan zoeken we samen naar een sta-op stoel die optimaal comfort en ondersteuning biedt. Uw persoonlijke wensen staan bij ons altijd voorop. 

Blijf in beweging, blijf zelfstandig 

Met de juiste techniek en hulpmiddelen kunt u veilig opstaan en​ zitten, ook als u minder mobiel bent. Een sta-op stoel kan uw zelfstandigheid en bewegingsvrijheid vergroten. ​Daardoor blijft u langer actief en kunt u ​genieten van de dingen die u graag doet. 

Meubelzorg helpt u graag bij het vinden van de perfecte sta-op stoel voor uw situatie. Kom gerust eens langs in één van onze winkels voor persoonlijk advies. Samen zorgen we ervoor dat u weer veilig en comfortabel kunt opstaan en gaan zitten. Want uw zelfstandigheid en welzijn staan bij ons voorop. 

Altijd een relaxstoel, een bank of een sta-op stoel die bij je past

Specialist in optimaal zitcomfort

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan